четвер, 28 червня 2012 р.

Євро 2012 для України


        От і закінчується євро першість, яку приймає Україна і Польща. Я спробую поділитись тут своїми враженнями. Багато переглядав ТВ і звернув увагу на те, що гостям в Україні комфортно, смачний борщ, пиво ), а також українська гостинність. В мене, наприклад, не викликав сумніву той факт, що ми можемо приймати Євро, хоча деякі високопосадовці радісно про це заявили вже після кількох днів. Як і раніше зараз впевнений, що Україна і без Польщі змогла б провести таке свято спорту, але напевно при голосуванні UEFA нам такого права не дали б. Тому Польща як і в питанні євроатлантичної інтеграції виступає нашим союзником. 
      Щодо самої гри нашої збірної, то після товариських матчів перед початком Євро, я не вірив у вихід України з групи, хоча як і міліони вболівальників очікував дива. Не зрозуміла позиція головного тренера, чому на поле виходили тільки динамівці, я не прихильник Донецька, але чому Шевчук не вийшов на поле? Чому Ракицького ми побачили тільки в останньому матчі? Чому в основу не попав Федецький ? Чому не включили Безуса? Замість цього ми побачили тих самих динамівців, які в чемпіонаті  забивали 1 гол і чекали фінального свистка в другому колі чемпіонату. Я ніби і розумію, що динамівська атмосфера і школа тренеру близька, але треба  бачити всю Україну будучи на тренерській лаві збірної. Я не хочу вірити в те що Мілевський і Алієв вийшов на поле для підняття  своєї трансферної вартості. В першому матчі зі шведами ситуацію врятував Шевченко. БРАВО !!! Решта динямівцям просто повезло. Франзузи забили нам в одному матчі 2 гола, а в трьох інших 1. Це насторожує. Англія бігати не хотіла.
    Тепер цікаві спостереження  про суддівство. Я думаю треба заставляти тих арбітрів, що змушені помилятися заставляти працювати на Україну до кінця своїх днів на прожитковий мінімум. А інакше як не допустити помилки в майбутньому. Вийде йолоп і скаже_ помилився, буває... Цікаво шо в матчі Хорватія-Іспанія арбітр не призначив чистий пенальті у ворота Іспанії, коли на 70-их хвилинах пішов навіс і захисник двома руками поклав хорвата. Звичайно, йому б не довірили матчі якби він чув чесним до кінця. Так само і помагали Росії в матчі з греками. Чистий пенальті. Грандів тянуть судді. Це прикро, що в УЄФА пропадає головний принцип справедливої гри. Тому слід жорсткіше наказувати тих хто не може свинути в сторону воріт грандів Європи. 
      Отже, чекаємо в неділю фіналу.